Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo 2 wint BENE-League

Afgelopen zaterdag 9 maart is het zover. De eerste editie van de BENE-league voor teams uit de eerste en tweede divisie in Nederland en de eerste divisie van België. Voor deze dag hebben zich in totaal negen teams aangemeld om mee te doen aan de toernooi dag die wordt gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam.

De negen teams zijn ingedeeld in drie poules, waarbij de winnaars van de poules in de poule komen om te strijden voor de eerste prijs, de nummers twee komen bij elkaar in de poule en datzelfde geldt voor de nummers drie. Alle wedstrijden worden gespeeld in twee keer 15 minuten doorlopende tijd.

Tweedeklasser DeVeDo neemt het in de eerste poule op tegen het Belgische Leuven Bears en vervolgens tegen eersteklasser Rotterdam Basketbal. De eerste wedstrijd begint wat stroef, maar DeVeDo is wel de bovenliggende partij, heeft de verdediging beter staan om komt tot beter uitgespeelde aanvallen. De ploeg weet op voorsprong te komen en deze steeds wat verder uit te breiden tot een uiteindelijke 27-16 overwinning. Daarna volgt Rotterdam Basketbal. DeVeDo heeft het lange tijd lastig tegen deze ploeg vanwege de lengte van de spelers van de tegenstander. Aan het einde van de wedstrijd krijgt de ploeg het vloeiende spel echter terug en weten ze het verschil te maken tot een eindstand van 26-18.

DeVeDo komt in de poule terecht met de twee winnaars uit de andere poules, de eersteklassers Leiden en Pigeons. De eerste wedstrijd is tegen Leiden. Het team van DeVeDo heeft duidelijk uitgekeken naar deze wedstrijden en laat het bekende spel zien met een goede verdediging, snel en vloeiend aanvalsspel en een grote teamgeest. DeVeDo is duidelijk de bovenliggende partij tegen Leiden en weet deze winnend af te sluiten met 41-23. De laatste wedstrijd voor de ploeg begint wat moeizamer, maar eenmaal op gang weet de ploeg de overhand te krijgen en neemt de wedstrijd in handen. De laatste wedstrijd wordt gewonnen met 37-20. DeVeDo 2 is de eerste winnaar van de BENE-League.