Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo bekert door na dubbele overwinning

Afgelopen zaterdag 6 januari heeft DeVeDo de eerste wedstrijden van 2024 gespeeld. De Ermelose ploeg speelde in het Friendship Sports Centre Amsterdam de voorronde van de bekercompetitie. In de eerste wedstrijd werd Fabian Jansen met 16 punten topscorer en de tweede wedstrijd was dat Cher Korver met 21 punten.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

De eerste wedstrijd stond voor DeVeDo al om tien uur gepland. Deze wedstrijd nam de Ermelose ploeg het op tegen het Amsterdamse Only Friends. Voor DeVeDo is de Amsterdamse ploeg geen onbekende. In de Eredivisie won DeVeDo eerder in het seizoen al met 29-56 en 58-44. Toch begon de eerste wedstrijd van het jaar moeizaam. Voor beide ploegen was het aftasten en ging er in het begin nog wel wat mis. Na een kwart spelen was de stand dan nog dicht bij elkaar: 8-7. Na het eerste kwart nam DeVeDo het hef in handen en stond het bij rust voor met 29-13. In de rest van de wedstrijd geeft DeVeDo die voorsprong niet meer uit handen en wint de ploeg met 62-44.

Met iets meer dan een half uur rust, kon DeVeDo zich opmaken voor de tweede bekerwedstrijd. Om 12 uur nam DeVeDo het op tegen Rotterdam Basketbal. Voor DeVeDo geen onbekende club, maar wel een vrij onbekend team. Rotterdam Basketbal heeft namelijk sinds dit seizoen geen Eredivisie team meer waardoor het team uit de eerste divisie meedoet aan de beker.

Deze wedstrijd begon voor DeVeDo goed. DeVeDo lukte het om in het eerste kwart al een voorsprong op te bouwen van 10-21. Daarmee was direct duidelijk dat het voor DeVeDo geen moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Het onderlinge sterke verschil met de Eredivisie en Eerste divisie is daarmee goed te zien. Bij rust heeft DeVeDo de wedstrijd verder onder controle en staat het 17-35. In het derde kwart maakt DeVeDo de grootste winst. In het vierde en tevens laatste kwart maakt DeVeDo het af en wint het met 35-82.

Door de dubbele winst is DeVeDo verzekerd van de halve finale van de bekercompetitie en neemt het op tegen het uit Doorn komende Sunrise Medical Braves.