Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo door naar volgende ronde EuroLeague in Spanje

Zaterdag speelde de ploeg uit Ermelo tegen het uit Frankrijk komende Leopards de Guyenne Bordeaux en het Italiaanse Padova Millennium Basket.

DeVeDo dat het de ploeg uit Frankrijk vanaf het begin van de wedstrijd moeilijk gemaakt, stond in het tweede kwart al op een voorsprong van 38-26. Na rust bleef DeVeDo druk houden op de Franse ploeg en lukte het DeVeDo om de voorsprong verder uit te breiden naar een voorsprong van 56-35. Ook het vierde kwart wisten de Fransen geen antwoord op het fysieke en tactische spel van DeVeDo. DeVeDo wint de wedstrijd uiteindelijk met 70-46.

Aan het begin van de avond stond voor DeVeDo de laatste wedstrijd op het programma. Beide ploegen waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. Bij rust stond de ploeg uit Italië op een voorsprong van 36-28. Na rust gingen beide ploegen de fysieke strijd aan. DeVeDo dat daar goed in mee kon gaan en het tactisch wist te spelen, kon in het derde kwart tot 4 punten terugkomen: 49-45. In het vierde kwart bleek de Italiaanse ploeg toch een maatje te groot en lukt het de Ermeloërs niet om bij te blijven en lukt het Padova om het onderlingen verschil te vergroten. Padova wint de wedstrijd uiteindelijk met 65-51.

DeVeDo kan bovenal terug kijken op een succesvolle EuroLeague in Italië. Door de winst op Antwerp Gembo Players en Leopards de Guyenne Bordeaux, heeft DeVeDo zich geplaatst voor de volgende ronde in Vigo, Spanje.