Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo pakt dubbele overwinning in BeNe-League

Zaterdag 27 januari is DeVeDo met een dubbele overwinning weer naar huis gegaan. De Ermelose ploeg nam het in de BeNe-League op tegen het Belgische Leuven Bears en het Belgische BC Oostende.

Aan het einde van de ochtend stond voor DeVeDo het Belgische Leuven Bears op het programma. De teams gingen in het eerste kwart gelijk aan elkaar op, maar staat DeVeDo na een kwart spelen voor met 18-14. In het tweede kwart bereid DeVeDo die voorsprong verder uit. Bij rust staat het dan al 38-20. Na rust geeft DeVeDo de voorsprong niet meer uit handen en maakt er in het derde kwart 50-30 van en in het laatste kwart 59-43. DeVeDo wint daarmee van het Belgische Leuven Bears.

De tweede wedstrijd stond de Belgische hekkensluiter BC Oostende op het programma. Eerder won DeVeDo daar eerder al overtuigend van met 85-47. Toch ging het vanaf het eerste moment mis. De Ermelose ploeg kwam in het eerste kwart op een achterstand van 16-3, maar kon dat in hetzelfde kwart nog herstellen. Na een kwart spelen is het onderlinge verschil nog maar vier punten. In het tweede kwart draaide DeVeDo de achterstand om naar een voorsprong van 26-32. Vanaf dat moment is DeVeDo niet meer in gevaar geweest, want na rust in het derde en vierde kwart bleef DeVeDo de kansen creëren en afmaken. Uiteindelijk wint de Ermelose ploeg met 62-45.