Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

DeVeDo plaatst zich voor play-offs

Afgelopen zaterdag 16 maart heeft DeVeDo zich weten te plaatsen voor de play-off door te winnen van R.B.V.M. uit Middelburg. De Ermelose ploeg speelde een sterke wedstrijd. Julia van der Sprong en Xena Wimmenhoeve waren beiden met 17 punten de topscorers aan DeVeDo zijde.

Foto bij: © Helga Peters Jansen

Voor DeVeDo stond er zaterdag veel op het spel, het moest winnen om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs. DeVeDo begint de wedstrijd nog een beetje onrustig en de eerste scores van de wedstrijd vallen aan de kant van de ploeg uit Middelburg. Vanuit een sterke verdediging wordt dit echter snel omgedraaid en na het eerste kwart is de stand 16-14 in het voordeel van DeVeDo.

Het tweede kwart begint de DeVeDo ijzersterk met vier opeenvolgende scores waardoor een voorsprong van tien punten wordt opgebouwd. De ploeg blijft sterk spelen en de wedstrijd blijft gelijk oplopen. Bij rust is de stand 34-22.

Het sterke spel van de eerste helft is aan het begin van de tweede helft even weg en de ploeg uit Middelburg pakt het momentum en weet terug te komen tot 3 punten achterstand. Het is vervolgens DeVeDo dat weer het heft in handen neemt met een paar belangrijke scores aan het einde van het derde kwart, 43-37.

Door de brede selectie heeft DeVeDo meer spelers wat rust kunnen geven gedurende de wedstrijd wat zich uitbetaald in het vierde kwart. De ploeg blijft snel aanvallend basketbal spelen vanuit een sterke defensie en speelt een heel sterk laatste kwart waarin de scores makkelijk vallen. DeVeDo wint de wedstrijd met 67-48 en plaatst zich voor de play-offs om de landstitel. Volgende week zaterdag staat voor de ploeg uit Ermelo eerst de bekerfinale op het programma. De wedstrijd wordt om 16.00 gespeeld in het Topsportcentrum in Almere en in die wedstrijd is wederom R.B.V.M. de tegenstander.