Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo verliest opnieuw van Middelburgs R.B.V.M.

De Ermelose ploeg heeft zaterdag 25 november 2024 de uitwedstrijd verloren van het Middelburgse R.B.V.M. De ploeg onder leiding van Kees van de Bunte keek na 40 minuten tegen een verlies van 60-54. Daardoor zakt DeVeDo terug van een tweede naar een derde plek op de ranglijst. Mike van Graffijland is topscoorder aan DeVeDo zijde met 12 punten.

Een kleine maand geleden ontmoette beide ploegen elkaar al in Sportcentrum Calluna voor de thuiswedstrijd van DeVeDo. Toen lukte het de Ermelose ploeg niet om te winnen en verloor het met 54-74. Nu mocht de Ermelose ploeg afreizen naar Sporthal De Sprong in Middelburg. DeVeDo maakte aan het begin van de wedstrijd een goede indruk. De score wordt geopend door Julia van der Sprong en al snel staat het 4-8 voor DeVeDo. Maar al snel slaagde R.B.V.M. erin om in het eerste kwart een voorsprong op te bouwen van 19-14. DeVeDo kijkt vanaf dat moment tegen een achterstand aan. In het tweede kwart krijgt DeVeDo maar liefst zeventien keer de kans om vanuit de basket raak te schieten. Slechts vijf keer slaagde de Ermelose ploeg daarin. Aan kansen ligt het voor DeVeDo niet. R.B.V.M. heeft daarin tegen minder kansen nodig om hun punten te maken.

Na rust lijkt het erop dat DeVeDo steeds meer moeite heeft om de kansen te benutten. Toch lukt het voor de Ermeloërs om alle scores in datzelfde kwart van binnen de basket te doen. In het vierde kwart is het niet meer de vraag of de basket bereikt kan worden, want de gehele wedstrijd slaagde DeVeDo erin om bijna alle schoten vanuit de basket te doen. Aan de kant van R.B.V.M. is dat alleen in het laatste kwart het geval. In de slotfase zijn het Mike van Graffijland en de terugkerende, van een blessure, Xena Wimmenhoeve die het onderlinge verschil nog wat verkleint. Maar het is niet voldoende om de wedstrijd te winnen. DeVeDo verliest opnieuw van R.B.V.M.. Maar ditmaal met 60-54.