Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo wint en pakt koppositie in landelijke Eredivisie

Zaterdagavond heeft DeVeDo thuis in Sportcentrum Calluna de koppositie in de landelijke Eredivisie verovert door van Arrows’81 met 59 – 46 te winnen.

DeVeDo dat 3 speelsters moest missen vanwege interland verplichtingen, liet vanaf het eerste fluitsignaal een sterke indruk achter. In datzelfde kwart lukte het de ploeg uit Ermelo zelfs om een gat van 8 punten te pakken.

In het tweede kwart werd de speelwijze hier en daar wat aangepast en werd dit kwart afgesloten met 41 – 21. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te zijn, maar niks bleek minder waar in de 2e helft van de wedstrijd.

In het begin van het 3e kwart leek het erop dat DeVeDo niet meer wist wat het moest doen en dat resulteerde in een aantal vrije score mogelijkheden voor Arrows’81. Ook het 4e kwart wist DeVeDo de wedstrijd niet definitief op te eisen.

Deze week spelen een 3-tal dames van DeVeDo met het Nederlands rolstoelbasketbal dames team in Worcester in hun voorbereiding op de Paralympische spelen in Rio volgend jaar. Hierdoor zijn er een aantal spelers van het 2e team doorgeschoven en heeft Dagmar van Hinte haar debuut gemaakt in het 1e team.

Uiteindelijk is de winst nooit in gevaar geweest en sluit DeVeDo de eerste helft van het seizoen af met de koppositie in de Eredivisie.