Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo zeer moeizaam langs debutant I.S.V. Hengelo

Afgelopen zaterdag speelde DeVeDo de allereerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Ermeloers konden in eigen huis aantreden tegen de debutant in de Eredivisie I.S.V. Hengelo.

DeVeDo dat het dit seizoen moet doen met een aantal wijzigingen in het team, had het zwaar gedurende wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal had DeVeDo het zwaar, naast dat de communicatie niet goed bleek te zijn, werden de afspraken ook niet altijd nagekomen. Toch lukte het de Ermeloërs om bij rust op een voorsprong te staan van 22-19. Ook na rust verliep het nog niet vlekkeloos. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd pakte DeVeDo de afspraken op en zette het goed druk op Hengelo. Dat resulteerde uiteindelijk in de winst van de wedstrijd. DeVeDo wint met 51-39 van I.S.V. Hengelo.

Nieuwe spelers
DeVeDo heeft na ten opzichte van het afgelopen seizoen een aantal wijzigingen doorgebracht in de selectie. Naast dat ervaren speler Mark Broeze en en ervaren speelster Lucie Houwen beide gestopt zijn heeft DeVeDo 2 nieuwe spelers aangetrokken. De Ermeloër Sebastiao Nijman is teruggekeerd bij de club na een aantal jaar op Duitsland en Frankrijk te hebben gespeeld. Daarnaast is Dennis de Vries uit Friesland overgekomen naar DeVeDo.

Huldiging
In augustus speelde het Nederlands dames team het WK in Hamburg. Het team presenteerde zo goed dat ze het goud mee naar huis konden nemen. Tijdens de rust werden de drie speelsters van DeVeDo: Cher Korver, Dagmar van Hinte en Xena Wimmenhoeve gehuldigd voor hun prestaties.

Scores

# Naam Scores Fouten
04 Dagmar van Hinte 4 0
05 Dennis de Vries 0 1
06 Jelmer van Brunschot 10 0
07 Xena Wimmenhoeve 3 0
08 Patrick Adam 11 3
10 Fabian Jansen 13 2
11 Cher Korver Geblesseerd Geblesseerd
12 Sebastiao Nijman 8 3
14 Jur Ruitenberg 2 0
15 Vincent Maassen 0 2