Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

Dromen worden werkelijkheid

Cher Korver, Bo Kramer en Quinten Zantinge zijn de spelers van s.c. DeVeDo die zijn geselecteerd voor het dames/ heren team rolstoelbasketbal die zullen strijden op het EK in Worcester van 28 augustus t/m 6 september 2015.

Het Nederlands rolstoelbasketbal dames team, ook wel “Orange Angels” genoemd, neemt onder leiding is van Gertjan van der Linden deel aan het Europees kampioenschap in Worcester. Waar de ploeg de Europese titel verdedigd. Cher Korver is met vier Paralympische Spelen op rij en 18 jaar ervaring één van de steunpilaren binnen de ploeg. Bo Kramer (16) die nog máár drie jaar rolstoelbasketbal speelt heeft als jongeling een plek afgedwongen in de selectie. De ploeg mag het opnemen tegen de dames uit Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Duitsland en Groot Brittannië.

Frits Wiegmann is sinds februari dit jaar een nieuwe bondscoach van de heren. Voor de heren is het voor het eerst na lange tijd weer mogelijk deel te nemen aan een Europees kampioenschap. Zij mogen het opnemen tegen de heren uit Turkije, Israël, Zwitserland, Zweden en Italië.

Wellicht is hij de jongste speler ooit van het EK, Quinten Zantinge (15) is geselecteerd voor het EK. Nadat hij in juni dit jaar voor het eerst meevocht naar een internationaal toernooi met de heren heeft hij zich in de kijker gespeeld en mag mee naar Worcester.

Beide teams hebben als doel zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen 2016 in Rio. Om dat doel te bereiken moet nog wel kwalificatie worden afgedwongen op het EK. Afgelopen tijd is er intensief getraind en zijn er zowel door de dames als de heren vele oefenwedstrijden gespeeld tegen verschillende landen.

Beide Selecties

Selectie:
Jitske Visser, Ilse Arts, Roos Oosterbaan, Barbara van Bergen, Cher Korver, Lucie Houwen, Carina de Rooij, Daphne van de Broek, Mariska Beijer, Inge Huitzing, Bo Kramer, Sanne Timmerman.Staf:
Gertjan van der Linden (bondscoach), Irene Sloof (assistent coach), Inge van Amerongen (Fysiotherapeut), Toine Klerks (teammanager).Selectie:
Anton de Rooij, Frank de Jong, Sebastiao Nijman, Mark Aalders, Walter Groen, Robin Poggenwisch, Mustafa Korkmaz, Marc van de Kuilen, Quinten Zantinge, Kornelis van der Werf, Gijs Even, Mattijs Bellers.Staf:
Frits Wiegmann (bondscoach), Mustafa Jebari (assistent coach), Gertjan van der Linden (assistent coach), Paul Dingemans (fysiotherapeut), Toine Klerks (teammanager), Giel Krol (assistent teammanager).