Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Historisch goud voor dominant Nederlandse rolstoelbasketbalsters

De Orange Lions hebben zaterdag 4 september 2021 geschiedenis geschreven. De ploeg heeft onder leiding van Gertjan van der Linden de Paralympische titel binnengesleept. In de finale wisten zij overtuigend te winnen met 50-31 van China.
||

Waar de Chinezen de Orange Lions in de poule fase nog wisten te verassen, begon de Nederlandse ploeg ditmaal goed voorbereid aan de wedstrijd. “Niet meegaan in het langzame spel van China”, was het advies voor de wedstrijd van de bondscoach. Door een sterke full court press en snelle scores pakte de Nederlandse vrouwen een goede voorsprong. In het laatste kwart werd de website veilig gesteld en kon het feest beginnen!

Wedstrijden

Tijdens de poulefase wist de Nederlandse ploeg te winnen van de Verenigde Staten met 68-58, van Algerije met 109-18 en van Spanje met 63-24. Van China werd er in de poulefase verloren met 45-38. In De kwartfinale ontmoette de Orange Lions het Japanse team, deze wedstrijd werd gewonnen met 82-24. De halve finale stond Duitsland op het programma. Eerder was dit de tegenstander waar het steeds mis ging. In de voorbereiding wist de Nederlandse ploeg alle wedstrijden tegen de Duitse opponent te winnen. Na een zinderende halve finale won Nederland ook van Duitsland: 50-31. En uiteindelijk in de finale van de Paralympische Spelen won de Nederlandse ploeg met 50-31 van China.