00
Seconden

VS

s.c. DeVeDo landskampioen Eredivisie 2014 – 2015

Zaterdag werd er in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam gewonnen met 55 – 52 van het Amsterdamse Only Friends in de landelijke finale van de Eredivisie na een spannende en fanatieke wedstrijd.

s.c. DeVeDo dat domineerde in de competitie waar dertien van de zestien wedstrijden werden gewonnen wist aan het begin van de wedstrijd op voorsprong te komen door goed aanvallend en verdedigd spel te laten zien.

Ook in het begin van het tweede kwart liep het zoals het hoort, echter in het tweede gedeelte van dit kwart wisten de Amsterdammers wel langzaam terug te komen en meer kansen te benutten.

Na rust begon s.c. DeVeDo met een full court press maar kreeg het daar langzaam aan moeilijk mee. In het laatste kwart kwam Only Friends dat steeds dichterbij kwam, meer vertrouwen en kwam zelfs op gelijke hoogte. Door de laatste minuten van de wedstrijd tactische te spelen, en elke seconde te gebruiken die mogelijk was werd de wedstrijd weer omgebogen in het voordeel van s.c. DeVeDo.

Vorige week vrijdag waren de Ermeloërs al te sterk voor het Rotterdamse Arrows’1 en gisteren voor het Amsterdamse Only Friends. Na een zinderend duel pakt s.c. DeVeDo de landstitel 2014 – 2015.