Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Rolstoelbasketbalsters oppermachtig op EK in Madrid

Voorlopig komt er nog geen einde aan het dominante optreden van de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben in Madrid hun Europese titel geprolongeerd zonder de finale te hoeven spelen.

De ploeg onder leiding van Gertjan van der Linden en assistent Irene Sloof begonnen op zondag 5 december tegen de Duitse opponent. Een tegenstander waar Nederland het in het verleden vaak moeilijk mee heeft gehad. De ploeg wint de wedstrijd gemakkelijk met 63-35.

Op het EK speelt de Nederlandse ploeg iedere dag een belangrijke wedstrijd. Maandag kreeg het Franse team een flinke nederlaag aan de broek: 28-80 en dinsdag werd ook Groot Brittannië verslagen: 74-44. Het team van Turkije kreeg maar liefst 78-17 om de oren van het dominante Nederlandse team. Donderdag bleek dat Spanje, het thuisland, ook geen antwoord had op het Nederlandse team: 39-76.

In de halve finale op vrijdag stond de Nederlandse ploeg opnieuw tegenover het thuisland Spanje. Ook in deze wedstrijd was de Nederlandse ploeg de sterkere en won de wedstrijd met 68-33. In de finale staat de Nederlandse ploeg tegen Groot Brittannië, maar vanwege Covid besmettingen moest de ploeg uit Groot Brittannië zich terugtrekken.

Doordat Groot Brittannië zich terug moest trekken, wint de Nederlandse ploeg de wedstrijd en prolongeert het goud van het EK.