00
Seconden

VS

DeVeDo blijft ontwikkelen tijdens Eurocup

DeVeDo heeft tijdens de Eurocup in Klosterneuburg zichzelf niet kunnen belonen met een overwinning. De Ermeloërs verloren in Oostenrijk alle vier de poulewedstrijden, maar hebben desondanks een uitstekend toernooi gespeeld.

Vrijdag 10 maart begon voor DeVeDo de Eurocup. In ‘Happyland’ zoals de sporthal heette. De eerste wedstrijd die op programma stond was het Italiaanse Padova. DeVeDo dat eerst even aan het internationale niveau moest wennen liep in de eerste helft achter de feiten aan. In de tweede helft wist DeVeDo de draad op te pakken en kwam het goed terug in de wedstrijd. In het laatste kwart van de wedstrijd wist DeVeDo zelfs te domineren en tot 21 punten te komen. Uiteindelijk verliest DeVeDo de wedstrijd met 89 – 50.

Later die dag stond de tweede wedstrijd tegen het Franse CTH Lannion op het programma. Op papier zou dit de makkelijkste tegenstander zijn, maar door opnieuw een slechte start en een aantal discutabel beslissingen van de scheidsrechters verliest DeVeDo ook deze wedstrijd. DeVeDo blijft dichtbij, maar verliest met 56 – 74.

De volgende dag, zaterdag 11 maart, kon DeVeDo het opnemen tegen het Turkse Turk Cell. Voor DeVeDo geen onbekende tegenstander op dit Europese toernooi. DeVeDo begon goed aan de wedstrijd en bleef dichtbij. In het tweede kwart lukte het DeVeDo zelfs om op voorsprong te komen. In het derde kwart ging de stand weer gelijk op, maar konden ondanks hun foutenlast niet langszij komen. Uiteindelijk blijft DeVeDo knokken tot de laatste seconden maar komt uiteindelijk te kort. Eindstand: 60 – 73.

Vervolgens speelt DeVeDo de laatste wedstrijd tegen het Oostenrijkse Sitting Bulls. Uiteindelijk wint Sitting Bulls het toernooi. DeVeDo begint ook deze wedstrijd goed en blijven meespelen in het hoge tempo van de Oostenrijkers. Sitting Bulls maakt een gat van 14 punten, maar des ondanks blijft DeVeDo knokken en samen de wedstrijd uitspelen zoals DeVeDo dat hoort te doen. Uiteindelijk verliest DeVeDo de wedstrijd met 76 – 46

In de avond tijdens de afsluiting van de Eurocup wordt de 17-jarige Bo Kramer tot MVP (meeste waardevolle speler) van het toernooi uitgeroepen. Kramer die haar topsport carrière bij DeVeDo is begonnen is in korte tijd uitgegroeid tot een waardevolle speelster voor DeVeDo. Samen met Lucie Houwen en Ilse Arts zijn zij met het Nederlands dames team in voorbereiding voor de Paralympische Spelen in Rio dit jaar evenals Quinten Zantinge dat is voor het heren team.

Het lukt DeVeDo niet om een wedstrijd te winnen, maar blijft het gehele toernooi spelen zoals DeVeDo hoort te spelen. Samen knokken voor en met elkaar. Voor DeVeDo is het toernooi desondanks wel geslaagd. Tijdens het toernooi is het duidelijk geworden wat er verbeterd moet worden en hoe we dit in de toekomst met dit jonge team kunnen gaan doen.

Crowdfunding
Om te kunnen deelnemen aan de Eurocup heeft DeVeDo een crowdfunding actie georganiseerd. Mede door alle donateurs heeft DeVeDo deel kunnen nemen aan dit Europese toernooi.