VS

DeVeDo speelt oefenwedstrijd tegen Nederlands dames team

Afgelopen zaterdag speelde DeVeDo op uitnodiging van bondscoach Gertjan van der Linden een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse rolstoelbasketbal dames. De Orange Angels zijn bezig in hun voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio van volgend jaar.

De dames hebben op de Paralympics maar één duidelijk doel, en dat is goud. In de voorbereiding spelen zij tegen verschillende teams uit de landelijke Eredivisie waaronder DeVeDo.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. DeVeDo won de sprongbal waardoor de eerste aanval opzet kon worden. De bal werd gemist waardoor de Orange Angels snel omschakelende en tot de eerste scores kwam.

Verder in de wedstrijd blijft de stand gelijk opgaan, telkens met een paar puntjes in het voordeel van de Orange Angels. Na rust werd er door DeVeDo meer druk op de tegenstander gezet. Daardoor kon de bal regelmatig nog op de helft van de tegenstander onderschept worden en van daaruit een snelle aanval opzetten.

In het laatste kwart geven de Orange Angels het niet meer weg en blijft de stand gelijk opgaan. DeVeDo dat met twee extra jeugdspelers afgereisd is naar Papendal verloor uiteindelijk de wedstrijd met 57 – 47 van de Orange Angels.