00
Seconden

VS

DeVeDo wint knotsgekke wedstrijd in Leeuwarden

Gisteravond heeft DeVeDo in Leeuwarden overtuigend gewonnen van de hekkensluiter DOV/Dyna’75. In de knotsgekke wedstrijd werd er met 31 – 74 overtuigend gewonnen.

DeVeDo begon de wedstrijd met een full court press en zette daarmee de tegenstander flink onder druk. In het eerste kwart werd daar meteen flink van geprofiteerd en bouwde direct al een voorsprong op van 19 punten. DOV/Dyna’75 wat zich geen raadt wist met de druk die de Ermeloërs uitoefende, kwamen daardoor direct in de problemen. In het eerste kwart kon hun aanvoerder met twee technische fouten het veld en de zaal verlaten.

Ook in het tweede kwart zette DeVeDo door waar het bij het eerste kwart eindigde. Door de druk die DeVeDo uitvoert op de tegenstander krijgen zij veel open kansen, maar worden er ook een hele boel gemist. DeVeDo gaat met een voorsprong van 7 – 40 rusten.

Na rust komt de tegenstander meer in de wedstrijd en profiteert steeds meer van de gaten die vallen aan de kant van de Ermeloërs. Maar DeVeDo herstelt zich en pakt het initiatief weer over. DeVeDo dat de gehele wedstrijd full court press (direct oppakken van eigen veld) heeft gespeeld loopt in het laatste kwart weer verder uit en trekt de overwinning binnen.

In het laatste kwart van de wedstrijd pakken drie DeVeDo spelers nog hun vijfde persoonlijke fout, waardoor zij het veld moeten verlaten. In een wedstrijd waar scheidsrechters een mede-hoofdrol hebben gespeeld wordt de wedstrijd in Leeuwarden gewonnen met veel onterecht gefloten persoonlijke- en technische fouten aan beide zijdes.