Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

sc DeVeDo verliest bekerfinale in Wijchen

Afgelopen zaterdag is de Ermelose rolstoelbasketbalvereniging er niet in geslaagd om de beker te winnen in Wijchen. De Ermeloërs die in de competitie één wedstrijd verloren hebben en in de beker onverslagen zijn wisten de wedstrijd niet naar zich toe te trekken.

In het eerste kwart ging de strijd gelijk op. sc DeVeDo leidt na tien minuten spelen met 16-12 en loopt vervolgens het tweede kwart uit naar een 23-16. Door de Rotterdamse press wordt het onrustig aan de zijde van sc DeVeDo, maar omdat Arrows niet profiteert lukt het de Ermelose opponent om verder uit te lopen naar 29-20 bij de rust.

Aan het begin van de derde kwart wordt het verschil zelfs vergroot naar elf punten. Toch slaagt sc DeVeDo er niet in om zich de wedstrijd toe te eigenen waardoor Arrows steeds een stapje dichtbij kwam. Toch slaagt sc DeVeDo erin om met een voorsprong van 44-39 aan het laatste kwart te beginnen.

Met nog drie minuten spelen staat sc DeVeDo voor met 56-52 maar komt Arrows steeds een stukje dichtbij en na de score en twee rake vrije worpen staat het gelijk. De Ermeloërs ontvangen een fullcourt press van de Rotterdammers en konden hier niet makkelijk uit komen, waardoor Arrows met een steal voor het eerst op voorsprong komen. sc DeVeDo is even de kluts kwijt en Arrows weet daar van te profiteren en lopen uit naar zes punten. Met nog een halve minuut op de klok wisten de Ermeloërs zich terug te knokken naar 58-62, maar Arrows geeft het in de slotsecondes niet meer uit handen.