De Club

Sportclub “s.c. DeVeDo” staat voor “De Veluwse Doordouwers”. De vereniging is in 1972 opgericht door drie dames onder leiding van de toenmalige paralympisch kampioen tafeltennis, Aria de Vries. De eerste sport waarmee s.c. DeVeDo begon was tafeltennis. S.c. DeVeDo kreeg hiervoor in het begin de beschikking over de sportzaal van de Generaal Spoorkazerne te Ermelo. In 1974 was de bouw van het nieuwe sportcomplex Calluna gereed. S.c. DeVeDo is daarna met zijn sportactiviteiten verplaatst naar dit nieuwe sportcomplex.

Zitvolleybal was de volgende tak van sport die op het niveau van hoofdklasse werd beoefend. Naast genoemde sporten heeft s.c. DeVeDo in zijn begintijd nog een afdeling wedstrijdzwemmen gehad. De afdeling zwemmen heeft eind jaren zeventig twee paralympische kampioenen voortgebracht. Ook werd in deze periode goallbal opgericht, een sport voor mensen met een visuele beperking.

Begin jaren tachtig is s.c. DeVeDo begonnen met rolstoelbasketbal. De afdeling rolstoelbasketbal heeft een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Door diverse kampioenschappen is deze afdeling in de jaren negentig uiteindelijk gepromoveerd naar de landelijke Eredivisie. Naast de landelijke competitie hebben de rolstoelbasketballers regelmatig deelgenomen aan internationale toernooien. Ook op dat niveau hebben ze diverse kampioenschappen behaald.

Door pensionering van diverse kaderleden en vertrek van sporters is s.c. DeVeDo in de afgelopen jaren genoodzaakt geweest diverse afdelingen stil te leggen. Momenteel is s.c. DeVeDo actief op het gebied van zwemmen (recreatief niveau) en rolstoelbasketbal (wedstrijdniveau).

Nieuwsbrief

Receive the latest news from the team: game reminders, new adquisitions and professional match results.