Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo 2 ongeslagen kampioen 2e divisie

Het tweede team van s.c. DeVeDo is zaterdag 18 kampioen geworden in de 2e divisie. De kampioenswedstrijd werd gespeeld in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

DeVeDo 2 heeft een ijzersterk seizoen achter de rug. In het eerste deel van het seizoen bleef de ploeg ongeslagen in de poule Noord-Nederland om vervolgens in de gecombineerde poule (met Zuid-Nederland) met de bovenste ploegen uit beide poules (noord en zuid) wederom ongeslagen te blijven. Tussendoor heeft DeVeDo 2 ook de Bene-League nog weten te winnen.

Op de laatste speeldag van het seizoen 2023-2024 moest nog worden afgerekend met BS Leiden. Bij de start van de wedstrijd kan de titel het team al niet meer ontgaan, al willen ze nog graag de ongeslagen status vasthouden.

Het eerste kwart begint onrustig, maar als de eerste score eenmaal valt neemt DeVeDo het heft in handen. Na het eerste kwart is de stand 16-5. In het tweede kwart willen de scores niet echt vallen, maar de defense van DeVeDo blijft goed staan en ook de tegenstander weet niet veel punten te scoren. Bij rust is de stand 24-8 en is de ongeslagen status binnen handbereik.

In het derde kwart vallen de scores weer makkelijker, maar ook de tegenstander uit Leiden weet meer te scoren, de stand na het derde kwart 40-20. In het vierde kwart is DeVeDo al met het hoofd bij het ongeslagen kampioenschap en komt moeilijk tot scoren, waar de tegenstander dat nog wel lukt. De eindstand is uiteindelijk 44-33.

Terugkijkend op het seizoen overheerst vooral een trots gevoel en is het team blijven ontwikkelen.