Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo 2 trefzeker in eigen huis

Afgelopen zaterdag was er weer een speelronde voor DeVeDo 2. Ditmaal was dat in de Sportcentrum Zanderij in Ermelo. Op het programma stonden 2 wedstrijden, de eerste was een speelronde voor de competitie tegen I.S.V. Hengelo. De tweede wedstrijd was een vriendschappelijke wedstrijd tegen Koprol uit Nijmegen.

In de eerste wedstrijd opent DeVeDo de score waarna Hengelo snel terugkwam. Hierdoor komt Hengelo snel op een voorsprong van 8-4. DeVeDo weet hier goed op te reageren en scherp te blijven. Waardoor DeVeDo het eerste kwart weet af te sluiten met een voorsprong van 12-16. In het tweede kwart blijft DeVeDo goed verdedigen en laten ze Hengelo maar 4 punten maken. Doordat DeVeDo ook in de aanval blijft scoren gaan ze met ruime voorsprong van 16-30 de rust in. In het derde kwart gaan beide teams gelijk op. Hengelo weet hier wel het kwart te winnen, maar DeVeDo eindigt ook het derde kwart aan kop met een stand van 34-44. Zo begint DeVeDo aan het vierde kwart met een voorsprong van 10 punten. Deze weet DeVeDo het hele kwart vast te houden en zelfs uit te breiden tot 14 punten. Zo wint DeVeDo de wedstrijd met 46-60, hierdoor blijft DeVeDo ongeslagen in de competitie.

De tweede wedstrijd tegen Koprol begon DeVeDo sterk en stonden ze al snel 6-0 voor. Hier wist Koprol goed mee om te gaan en dit aan het eind van het eerste kwart terug te brengen tot 12-12. In het tweede kwart was Koprol scherper als DeVeDo en dat was ook terug te zien in de scoren. Zo eindigen we het tweede kwart met een scoren van 18-22. Na de rust stond DeVeDo achter en moest hard werken om terug te komen. Door het harde werken van het hele team kon DeVeDo het vierde kwart in gaan met een gelijke stand van 34-34. Zo begon het laatste kwart met een stand die nog alle kanten op kon gaan. Door in het vierde kwart goed samen te spelen als een team kwam DeVeDo snel op een voorsprong van 40-36. DeVeDo wist dit vast te houden en zo deze lastige wedstrijd te winnen met 46-40.

Dit verslag is geschreven door

Thom van Loenen

Speler s.c. DeVeDo 2