Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo boekt dubbele zege in BeNe-League

DeVeDo heeft zaterdag 16 december in Sportcentrum Oudenrijn te Vleuten beide BeNe-League wedstrijden met winst afgesloten. Daarmee sluit DeVeDo het jaar 2023 positief af. De Ermelose ploeg won van het Belgische Hubo Limburg United met 67-61 en van het Belgische BC Oostende met 85-47.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

Voor DeVeDo stond afgelopen zaterdag de derde speelronde van de BeNe-League op het programma. Naast de Eredivisie is DeVeDo actief in de BeNe-League. Een competitie waar zowel Nederlandse als Belgische teams het tegen elkaar opnemen. DeVeDo nam het de eerste wedstrijd op tegen het Belgische Hubo Limburg United. Vanaf het begin van de wedstrijd weet DeVeDo dat dit een zware opgave wordt. De Ermelose ploeg kijkt dan ook de eerste twee kwarten tegen een achterstand aan van 30-40. In het derde kwart neemt DeVeDo de teugels in handen. De Ermelose ploeg zette een reeks sterke aanvallen neer en heeft om de derde minuut de achterstand al teruggebracht naar een gelijkspel van 52-52. Het lukte DeVeDo zelfs in de zesde minuut van datzelfde kwart op voorsprong te komen van 58-56. In het vierde kwart gaf DeVeDo die voorsprong niet meer uit handen en slaagde de ploeg erin om de wedstrijd met 67-61 te winnen van Hubo Limburg United.

De tweede wedstrijd van de dag was een makkelijkere wedstrijd. DeVeDo nam het op tegen het Belgische BC Oostende. Vanaf het eerste fluitsignaal was het DeVeDo dat domineerde. Dat zag je zowel in de aanval als in de verdediging. Toch lukte het Oostende om het eerste kwart 14 punten te maken tegenover 22 van DeVeDo. In het tweede kwart is het DeVeDo dat de wedstrijd verder naar zich toetrekt en zorgt ervoor dat de Belgische opponent geen kansen krijgt. De Belgische ploeg lukt het slechts één keer tot een score te komen in dit kwart. DeVeDo heeft bij rust dan ook al een voorsprong opgebouwd van 40 tegen 16. Na rust laat DeVeDo de teugels wat vieren, waardoor Oostende de mogelijkheid creëert om aanvallen op te zetten en weet deze ook af te maken. In het laatste kwart laat DeVeDo opnieuw zien dat het goed kan aanvallen en verdedigen. In datzelfde kwart maakte DeVeDo de meeste punten en won de wedstrijd met 85-47.