Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo goed vertegenwoordigd in Nederlands vrouwenteam voor WK in Dubai

De selectie van het Nederlands vrouwenteam voor het Wereldkampioenschap rolstoelbasketbal is bekend. Van 9 t/m 20 juni strijden in Dubai twaalf landen bij de vrouwen om de wereldtitel, die nu nog in handen is van Nederland, tevens regerend paralympisch en Europees kampioen. Het WK zou eigenlijk in november 2022 zijn gehouden, maar is naar juni van dit jaar verplaatst. De grootste concurrentie voor de Orange Lions komt vooral van Canada, China en de Verenigde Staten.

Bron: basketball.nl

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn in Europa al ruime tijd ongeslagen. Dat was ook het geval tijdens de voorbereidende trainingsstage van 11 t/m 14 mei, waar Nederland het vier keer opnam tegen voormalig rivaal Duitsland. Dit ooit zo succesvolle land is inmiddels voorbij gestreefd door Groot-Brittannië en Spanje. Bij het laatste EK werd Duitsland slechts vierde.

Nederland liet er in Trier geen gras over groeien en won vier keer (72-36, 51-39, 50-31 en 51-40) van de Oosterburen. Bondscoach Gertjan van der Linden en zijn assistent Irene Sloof waren niet altijd tevreden over het spel, maar deze oefenwedstrijden gaven het coachduo wel het inzicht met welke twaalfs speelsters ze in Dubai de wereldtitel denken te kunnen prolongeren.

De WK-selectie van de Orange Lions bestaat uit: Jitske Visser (Thuringia Bulls), Saskia Pronk (Rotterdam Basketbal), Ylonne Post (SC Antilope), Ilse Arts (BBC Münsterland), Sylvana van Hees (RBVM), Lindsay Frelink (Sunrise Medical Braves), Cher Korver (s.c. DeVeDo), Carina de Rooij (Sunrise Braves), Julia van der Sprong (s.c. DeVeDo), Mariska Beijer (Hannover United), Xena Wimmenhoeve (s.c. DeVeDo) en Bo Kramer (Loughborough Lightning).

Nederland treedt in Dubai aan in groep A met Duitsland, Verenigde Staten, Japan, Thailand en Algerije als tegenstanders. Groep B bestaat uit Brazilië, Canada, China, Australië, Spanje en Groot-Brittannië.

Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website van de IWBF.