Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo jeugd wint finale van het Haagse Kameleon

De jeugd van DeVeDo heeft zaterdag in de Cruyff Foundation Junior League de halve finale gespeeld tegen het Katwijkse Solar Systemen Grasshoppers en een uitstekende finale tegen het Haagse Kameleon.

Aan het begin van de middag kon de ploeg van DeVeDo onder leiding van Kees van de Bunte zich klaarmaken voor de halve finale van de Cruyff Foundation Junior League tegen het Katwijkse Solar Systemen Grasshoppers. Een competitie voor jeugd t/m 19 jaar. Vanaf het begin van de wedstrijd zette DeVeDo de full court press in waar de Katwijkse ploeg zich moeilijk onderuit konden spelen. In het tweede kwart kon de ploeg uit Katwijk bijna geen schoten nemen binnen de 24 seconde.

Na rust zet de ploeg uit Ermelo door, maar lukt de press niet waardoor Grasshoppers vrij kan schieten. Ook in het vierde kwart is DeVeDo niet meer zoals in de eerste 2 kwarten. Echter komt de voorsprong niet meer in gevaar en wint DeVeDo de halve finale met 43-34.

Finale
Kameleon is de tegenstander van de finalewedstrijd. Na In de finalewedstrijd oogt DeVeDo nerveus door een slappe verdediging in te zetten. Al gauw wordt de schakel omgezet en weet DeVeDo wel strak te verdedigen. Na 1 kwart spelen staan de Ermeloërs dan ook op een voorsprong tegen het Haagse Kameleon van 8-14.

Na dat kwart is DeVeDo weer volledig onzichtbaar. Daar waar Kameleon uitstekend van profiteert, lukt het het jeugdige team van DeVeDo niet om tot score te komen: 16-16. Maar weten zich toch weer knap te herpakken. Bij rust leidt DeVeDo met een voorsprong van 17-29. Na rust pakt DeVeDo door en krijgt het vrije kansen om een lay-up te rijden en de pogingen om te zetten in scores: 25-37 na het derde kwart.

In het laatste kwart van de wedstrijd is het gatenkaas in de verdediging van het Haagse Kameleon. DeVeDo profiteert daar uitstekend van en scoort de vrije lay-ups achter elkaar raak. DeVeDo speelt een fantastische finale en weet bijna het dubbele aantal punten te scoren als Kameleon. DeVeDo wint de wedstrijd met 33-55.