Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo met monsterzege langs BV Hoofddorp

Wederom speelde DeVeDo afgelopen week twee wedstrijden in de landelijke Eredivisie. Woensdagavond mocht het Ermelose team aantreden tegen het Amsterdamse Only Friends in Amsterdam en zaterdag in Ermelo tegen BV Hoofddorp.

Woensdagavond nam DeVeDo het met een bijna volledig team in Amsterdam op tegen Only Friends. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. DeVeDo dat tot aan de rust het verschil klein hield, moest het in het vierde kwart afleggen tegen het Amsterdamse Only Friends. De Amsterdamse ploeg slaagde erin om in het laatste kwart gemakkelijk onder de bucket kon komen waardoor ze vrije openingskansen creëerde en afmaakte. DeVeDo verliest de wedstrijd van de nummer 2 van de Eredivisie met 73-57.

Zaterdag nam DeVeDo het op tegen BV Hoofddorp. Vanaf het begin van de wedstrijd speelde DeVeDo de full court press en zette daarmee Hoofddorp onder druk. Daar had het team uit Noord-Holland zichtbaar moeite mee. In de rust slaagde DeVeDo erin om een voorsprong op te bouwen van 41 – 10.

Na rust speelde DeVeDo nog steeds de full court press, maar lukte het Hoofddorp om daar vaker onderuit te komen waardoor ook zij meer scores konden maken. In het laatste kwart van de wedstrijd zette DeVeDo opnieuw aan en scoorde de meeste punten in de gespeelde kwarts.

DeVeDo wint uiteindelijk de wedstrijd tegen BV Hoofddorp met maar liefst 95 – 33.