Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

DeVeDo moeizaam en krachtig langs tegenstanders

DeVeDo dat afgelopen week opnieuw twee wedstrijden op het programma had staan, mocht donderdag aantreden in Rotterdam en zaterdag in Hoofddorp.

Donderdagavond kon DeVeDo zich opmaken voor een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Arrows’81. Vanaf het begin van de wedstrijd had de ploeg uit Ermelo het moeilijk met de Rotterdammers. DeVeDo dat een halve full court press gebruikte tegen de Rotterdammers konden daar regelmatig onderuit spelen. Na het eerste kwart spelen stond DeVeDo op een voorsprong van 10-14. In de rest van de wedstrijd lukte het DeVeDo ook niet om mee grip op de wedstrijd te krijgen en konden de Rotterdammers aan blijven haken. Het laatste kwart verliest DeVeD zelfs met 15-12. Echter is dat voor de eindstand geen gevaar. DeVeDo wint met 42-46 van het Rotterdamse Arrows’81.

Zaterdagmiddag kon de ploeg zich klaarmaken voor BV Hoofddorp. Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Rob Spaans. Spaans is medeoprichter geweest voor de rolstoelbasketbal tak van BV Hoofddorp.

Ten opzichte van donderdagavond begon DeVeDo vlijmscherp aan deze wedstrijd. DeVeDo begon met een full court press en zette daarmee de ploeg uit Hoofddorp flink onder druk. Al gauw resulteerde dat in een ruime voorsprong na 1 kwart spelen: 6-21. In het tweede kwart lijken de Ermeloërs moeite te hebben met de tegenstanders waardoor laatstgenoemde in dat kwart mee kan komen.

Na rust lukt het DeVeDo om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en zich weer beter in de wedstrijd te werken. Toch lukte het de ploeg uit Hoofddorp om ook in dit kwart bij te blijven. In het laatste kwart van de wedstrijd zette DeVeDo voor de laatste keer aan en wist in doelsaldo bijna het eerste kwart te evenaren. DeVeDo wint de wedstrijd uiteindelijk met 30-63.