Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo ook te sterk voor BV Hoofddorp

Afgelopen zaterdag heeft s.c. DeVeDo in Sportcentrum Calluna opnieuw goede zaken gedaan in de landelijke Eredivisie. In Ermelo won de ploeg van BV Hoofddorp met 73 – 25.

De ploeg uit Hoofddorp is geen onbekende voor DeVeDo. Sinds dit seizoen is de Amsterdamse ploeg BC Apollo samen gaan fungeren met BV Hoofddorp waardoor laatstgenoemde na korte afwezigheid in de Eredivisie, weer op het allerhoogste niveau van Nederland speelt.

DeVeDo dat aan de wedstrijd begon met de afwezigheid van de geblesseerde speelster Bo Kramer, begon direct sterk aan de wedstrijd. In de openingsfase van de wedstrijd domineerde DeVeDo en wist zich in het eerste kwart te belonen met een voorsprong van 18 – 4.

Ook in het tweede kwart speelde DeVeDo sterk. Met vrije scoringskansen vergrote DeVeDo de voorsprong in datzelfde kwart. Met rust staat de Ermelose ploeg op een voorsprong van 55 – 17.

Na rust startte DeVeDo een full court press en zette daardoor Hoofddorp stevig onder druk. Hoofddorp had zichtbaar moeite om onder die press uit te komen. DeVeDo wist daar vervolgens optimaal van te profiteren. Ook in het laatste kwart bleef DeVeDo de full court press uitoefenen op Hoofddorp.

De ploeg uit Ermelo wint de derde wedstrijd op rij in de landelijke Eredivisie en deelt de koppositie met Only Friends.