Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo plaatst zich voor finale beker

Afgelopen zaterdag 3 februari heeft de Ermelose vereniging s.c. DeVeDo zich in Sportcentrum Zanderij geplaatst voor de finale van de beker. De ploeg versloeg het uit Doorn komende Sunrise Medical Braves met 56-48. Met 15 punten is Julia van der Sprong topscoorder van de wedstrijd.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

Voor DeVeDo was het de allereerste thuiswedstrijd in het nieuwe Sportcentrum Zanderij sinds de verhuizing. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en dat was aan de stand terug te zien. Tot halverwege het kwart ging de stand punt-voor-punt gelijk op. DeVeDo slaagde er daarna in om na een kwart spelen al een klein gat te creëren van 19-14. In het tweede kwart is het DeVeDo die de leiding neemt, maar brengt Sunrise Medical Braves het voor rust terug naar 30-26.

Na rust ligt de wedstrijd open en komt de uitploeg terug op 30-28, maar door een drie tal scores op rij creëert DeVeDo opnieuw een gat. Aan het einde van het derde kwart staat de Ermelo ploeg op een voorsprong van 48-39.

In het laatste kwart van de wedstrijd miste DeVeDo drie belangrijke kansen op rij. De uitploeg weet daarvan te profiteren en brengt het verschil terug naar 48-46 en 50-48. Maar in het slot van de wedstrijd lukt het DeVeDo om een goede verdediging te behouden en brengt het de uitslag naar een overwinning in Sportcentrum Zanderij. DeVeDo wint de halve finale met 56-48.

DeVeDo heeft zich daarmee geplaatst voor de finale van de beker. Door de winst van R.B.V.M. in de andere halve finale is de finale bekend. Deze wordt op 23 maart gespeeld in Sportcentrum Almere.