Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

DeVeDo speelsters naar Paralympische Spelen 2016

Bondscoach Gertjan van der Linden heeft dinsdag (17 mei) de eerste elf namen bekend gemaakt van de twaalf rolstolbasketbalsters die naar de Paralympics in Rio gaan. Van der Linden heeft daarmee nog maar een plek over, waarvoor nog drie speelsters in de running zijn.

Sinds de vorige Paralympiscge Spelen is er een hoop veranderd bij de Orange Angels. Na Londen stopten verschillende speelsters en kwam er aantal jonge talenten bij de groep. Een selectie van zestien vrouwen is sinds 2013 bezig met een fulltime programma op Papendal. In de tussenliggende jaren op weg naar Rio bleek dit de sleutel tot succes te zijn. “Het is een onderdeel van het gehele proces, maar zo creëer je wel de juiste randvoorwaarden om een topprestatie neer te zetten”, zegt Van der Linden, die terugkijkt op een bronzen Paralympische medaille in 2012, de eerste plaats bij het Europees kampioenschap in 2013 en de bronzen medaille op het WK in 2014. Afgelopen jaar verliep echter teleurstellend. Na een fantastisch toernooi slaagde Nederland er niet in om de Europese titel te prolongeren. De eeuwige concurrent Duitsland was te sterk in de finale. Een belangrijk leermoment volgens Van der Linden en zijn assistent Irene Sloof.

Met nog ruim drie maanden te gaan konden dinsdag de eerste Orange Angels gefeliciteerd worden met hun selectie voor Rio. Drie speelsters wachten nog op een benoeming bij de eerste twaalf, iets waar ze alledrie hard voor hebben gewerkt. Onder de elf geselecteerden zijn er maar twee die nog niet eerder een Paralympics meemaakten: Bo Kramer en Ilse Arts.

De elf speelsters die in elk geval naar Rio gaan zijn:

Ilse Arts
Inge Huitzing
Lucie Houwen
Jitske Visser
Roos Oosterbaan
Sanne Timmerman
Bo Kramer
Cher Korver
Barbara van Bergen
Carina de Rooij
Mariska Beijer

Bondscoach: Gertjan van der Linden
Assistent-coach: Irene Sloof
Assistent-coach: Tiago Costa Baptista
Fysiotherapeut: Inge van Amerongen
Mecanicien: Bert van Blitterswijk
Teammanager: Toine Klerks

Drie speelsters zijn nog in de race voor de laatste plek: Evelyn van Leeuwen, Daphne van de Broek en Fleur Pieterse. Op 1 september vertrekt de ploeg met andere Paralympische sporters naar Rio de Janeiro om het doel te verwezenlijken waar zij afgelopen jaren keihard voor gewerkt hebben: goud!