Rolstoelbasketbal Ermelo

24

24

februari

Zaterdag

OM

11:45 UUR

BeNe League

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

24

24

februari

Zaterdag

OM

15:15 UUR

BeNe League

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

16

16

maart

zaterdag

OM

16:00 UUR

Eredivisie

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

DeVeDo speelsters naar Tokyo

Waar de ploeg van DeVeDo door COVID al sinds maart 2020 geen wedstrijd meer gespeeld heeft, hebben de dames zich op Papendal voorbereid voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Door COVID is het geen optimale voorbereiding geweest, maar met de Dutch Bubble en een toernooi in Keulen is het team klaar voor de Spelen.

Foto bij: © Basketball Experience NL

Bondscoach Gertjan van der Linden heeft na de laatste trainingsstage in Duitsland de selectie van twaalf speelsters bekend gemaakt die Nederland bij de Paralympische Spelen in Tokyo gaan vertegenwoordigen. DeVeDo is met drie speelsters sterk vertegenwoordigd in het Nederlands damesteam. Voor zowel Julia van der Sprong als voor Xena Wimmenhoeve is dit de eerste keer op de Paralympische Spelen.

De selectie van de Orange Lions bestaat uit: Anouk Taggenbrock, Ilse Arts, Sylvana van Hees, Lindsay Frelink, Jitske Visser, Julia van der Sprong (DeVeDo), Bo Kramer, Xena Wimmenhoeve (DeVeDo), Cher Korver (DeVeDo), Saskia Pronk, Carina de Rooij en Mariska Beijer.

Teleurstelling

Voor Dagmar van Hinte, ook speelster van DeVeDo, valt helaas het doek. Doordat de IWBF (International Wheelchair Basketball Federation) de regels van IPC (Internationaal Paralympisch Comité) omtrent classificatie van speelsters niet op orde heeft, wordt de classificatie van Van Hinte niet erkend als geldige classificatie. Daarmee pakt het avontuur voor Van Hinte dramatisch uit en moet zij na jaren van voorbereiding afscheid nemen van het Nederlands damesteam.

De Paralympische Spelen is van dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september 2021. De eerste wedstrijd van de Orange Lions wordt gespeeld tegen het team uit de Verenigde Staten op 25 augustus.