Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo verliest in slot van Sunrise Medical Braves 2

Afgelopen zaterdag 17 februari heeft DeVeDo in het slot van de wedstrijd de voorsprong op het uit Doorn komende Sunrise Medical Braves 2 verloren. De Ermelose ploeg slaagde er niet in om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Xena Wimmenhoeve is met 18 punten de topscorer aan DeVeDo zijde.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

Voor DeVeDo was dit alweer de derde thuiswedstrijd in het nieuwe sportcentrum in Ermelo. De ploeg nam het op tegen het damesteam van Sunrise Medical Braves 2 en startte de wedstrijd direct al met twee vrije worpen. Gedurende het eerste kwart ging de stand gelijk op, maar nam Sunrise Medical Braves aan het einde van datzelfde kwart een kleine voorsprong van 14-18. Het is DeVeDo die dat gat bij rust weer terug brengt tot gelijke hoogte: 30-30.

In het derde kwart is het wedstrijdbeeld niet anders dan de eerdere 2 kwarts. Maar aan het begin van het vierde kwart lukt het DeVeDo om een klein gat te slaan van 45-40. Maar ook dat gat wist de uitploeg te verkleinen. Met nog weinig tijd op de klok en na een time-out aan DeVeDo zijde gaat het mis. De inname wordt onderschept, waar Sunrise Medical Braves direct van weet te profiteren. Het lukte DeVeDo vervolgens niet in het laatste secondes van de wedstrijd het laatste schot te raken. DeVeDo verliest daardoor de wedstrijd met 51-53.