Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo verovert landskampioenschap Eredivisie

Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo in Sportcentrum Calluna de titel van de Eredivisie verovert. De ploeg uit Ermelo lukte het tijdens de reguliere competitie alle wedstrijden winnen.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo in Sportcentrum Calluna de titel van de Eredivisie verovert. De ploeg uit Ermelo heeft tijdens de reguliere competitie alle wedstrijden gewonnen.

s.c. DeVeDo dat het hele seizoen gedomineerd heeft door alle reguliere competitiewedstrijden te winnen begon zaterdag sterk aan de wedstrijd. Eerder werd er in de play-offs al afgerekend met SC Antilope uit Utrecht. De eerste uitwedstrijd tegen het Utrechtse team werd gewonnen met 44-69. De thuiswedstrijd verloren de Ermeloërs met 57-61. Door de ruime winst in Utrecht plaatste DeVeDo zich voor de finale van de Eredivisie.

De Ermelose ploeg lukte het om na een kwart spelen een voorsprong op te bouwen van 16-10. Het uit Middelburg komende R.B.V.M. lukte het om in het tweede kwart te counteren en op voorsprong te komen. De Ermelose ploeg keek bij rust tegen een achterstand aan van 24-26.

Na rust zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werden belangrijke schoten gemist, maar lukte het DeVeDo om op voorsprong te komen: 39-38. De verdediging van DeVeDo staat in het laatste kwartaal goed waardoor de ploeg uit Middelburg 3 scoringskansen wordt ontnomen. DeVeDo profiteert daar direct van door te counteren door zelf de scores wel te maken. Uiteindelijk lukt het DeVeDo om de winst binnen te slepen en mag het zich noemen tot landskampioen van seizoen 2022-2023 van de Eredivisie.