Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo wint de TOTO Basketball Cup

DeVeDo wint zaterdagmiddag 23 maart 2024 de finale van de TOTO Basketbal Cup in het Topsportcentrum in Almere van het uit Middelburg afkomstige R.B.V.M. De ploeg uit Middelburg was in de laatste reguliere wedstrijd van de competitie ook al de tegenstander. De Ermelose ploeg behaalt met de overwinning een fantastisch resultaat en pakken de eerste prijs van het seizoen, ze winnen de wedstrijd met 64-59. Topscorer aan de kant van DeVeDo is Fabian Jansen met 20 punten.

Foto bij: © Helga Jansen Peters

De wedstrijd speelt zich af in een prachtige ambiance. De ploegen zijn in de competitie met een gelijk aantal punten geëindigd en de wedstrijden zijn vaak een gelijklopende strijd. Dat is deze wedstrijd niet anders, al is het DeVedo dat de hele wedstrijd op voorsprong staat.

Het eerste kwart begint met twee scores van DeVeDo en het loopt gelijk op met een maximale voorsprong van 5 punten. Na het eerste kwart is de stand 17-14. Het blijft een spannende strijd en aan beide zijden worden mooie scores gemaakt. De maximale voorsprong is 6 punten en dat loopt vlak voor de rust terug tot 2 punten, maar een laatste score van DeVeDo weten ze met een voorsprong van 4 punten de rust in te gaan, 35-31.

Het derde kwart begint met een hele sterke fase van DeVeDo, de ploeg weet een voorsprong op te bouwen van 10 punten maar ziet die vervolgens weer slinken tot 2 punten. Dit kwart wordt uiteindelijk afgesloten met 4 punten voorsprong en de stand bedroeg 49-45.

Het laatste kwart verloopt grotendeels gelijk aan het derde kwart, ook hier weet DeVeDo een voorsprong op te bouwen van 10 punten, maar ziet deze voorsprong vervolgens stukje bij beetje teruglopen. Met een paar time-outs en een late poging voor een driepunter probeert de ploeg uit Middelburg een nederlaag te voorkomen, maar deze laatste poging gaat mis waarna DeVeDo de wedstrijd met een laatste score definitief beslist, de eindstand is uiteindelijk 64-59.

Tijdens de prijsuitreiking worden beide spelers van DeVeDo; Fabian Jansen en Julia van der Sprong uitgeroepen tot koning en koningin TOTO.

Coach Kees van de Bunte geeft na de wedstrijd aan trots te zijn op het team. Het is een mooie boost voor het team richting de play-offs, maar eerst even genieten van deze prijs.

Woensdagavond 17 april speelt DeVeDo thuis de eerste wedstrijd van de play-offs om 20.30 uur in De Zanderij.