Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo wint overtuigend laatste wedstrijd BeNe-League

DeVeDo heeft zaterdag 25 mei het seizoen afgesloten met een overtuigende zege op Hubo Limburg United in de strijd om de vijfde plaats in de BeNe-League. De Ermelose ploeg won de wedstrijd in het Belgische Hasselt met 71-33. Topscorer aan de kant van DeVeDo is Walter Groen met 20 punten.

DeVeDo reisde zaterdag 25 mei af met een gewijzigde selectie, door een interlandperiode miste de club drie beoogde basisspelers. De ploeg begint met een sterke verdediging, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de stand gaat op en neer. Na het eerste kwart is de stand 13-12.

De ploeg bleef sterk spelen en wist in het tweede kwart de stand verder uit te bouwen tot frustratie van de thuisploeg uit het Belgische Hasselt. Bij rust is de stand 29-20.

In het derde kwart bleef DeVeDo, met de strakke verdediging, het de thuisploeg heel moeilijk maken en wist zelf met regelmaat te scoren. Een van de spelers kan in de loop van het derde kwart de frustratie niet meer bedwingen en krijgt na een eerdere onsportieve fout ook een technische fout na een akkefietje met de scheidsrechter en moet de zaal verlaten. Het derde kwart eindigt met 48-31.

In het laatste kwart heeft de ploeg niets meer te duchten van de tegenstander en blijft veelvuldig scoren, de eindstand is uiteindelijk 71-33 voor DeVeDo. Hiermee wordt het seizoen 2023-2024 op een positieve manier afgesloten.