Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo wint overtuigend van debutant in Eredivisie DOV/Dyna’75

Gister aan het eind van de middag heeft DeVeDo in de thuiswedstrijd overtuigend gewonnen van de debutant DOV/Dyna ’75 uit Leeuwarden/Heerenveen. De ploeg uit Ermelo won de wedstrijd met 73 – 27.

De tegenstander is een gemixt team van twee verenigingen uit het Noorden. DOV komt uit Leeuwarden en Dyna ’75 uit Heerenveen. Samen zijn zij dit seizoen begonnen in de landelijke Eredivisie.

DeVeDo dat onbekend was met deze tegenstander wist vanaf het eerste fluitsignaal direct een sterke indruk te maken. Tot aan de 7e speelminuut van het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op, totdat er geconstateerd werd dat de tegenstander met een te hoog punten aantal in het veld stond. Een technische fout volgde er voor de coach en er moest direct gewisseld worden.

In het tweede kwart was het DeVeDo die de leiding nam en zich steeds beter in de wedstrijd kon werken. Aanvallen werden goed opgezet en afgemaakt en met een hoge verdediging wist de ploeg uit Ermelo de tegenstander te belemmeren tot scoren.

Door afwezigheid van twee centers debuteert Jur Ruitenberg uit het tweede team in het eerste team en speelt een uitstekende eerste wedstrijd in de Eredivisie. De tweede helft wordt het steeds overduidelijker dat het verschil tussen beide teams groot is. DeVeDo dat veel druk blijft uitoefenen op de tegenstander weet mede dankzij het goede spel de tussenstand steeds verder te vergroten.

De ploeg uit Ermelo blijft ook het laatste kwart van de wedstrijd de bovenliggende partij en wint de wedstrijd uiteindelijk met 73 – 27. Door dit resultaat staat DeVeDo op een gedeelde eerste plaats.