Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo wint weer van het Rotterdamse Arrows’81

Zaterdagmiddag heeft DeVeDo in de Eredivisie wedstrijd opnieuw van het Rotterdamse Arrows’81 gewonnen. In Rotterdam wist DeVeDo de nummer 2 op de ranglijst te verslaan met 48 – 59.

DeVeDo dat het Rotterdamse team dit seizoen al drie keer eerder trof waarvan twee van de drie wedstrijden werden gewonnen kon zich ditmaal opnieuw klaarmaken voor een bittere strijd in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar het onderlinge verschil is goed te merken in het verloop van de wedstrijd. Waar de ploeg uit Ermelo als echt team speelt en het wekelijkse beter gaat spelen, moet Arrows’81 het meer hebben van individuele spelers.

Aan het begin van de wedstrijd begon DeVeDo meteen met de leiding te nemen in de wedstrijd. De eerste punten waren dan ook voor de Ermeloërs. Het leek erop dat Arrows’81 in eigen huis in de wedstrijd moest komen. Al gauw maakte ook zij de eerste punten en ging de stand in het eerste kwart gelijk op. Ook het tweede kwart ging het gelijk op. DeVeDo zette een stevige verdediging in waardoor de ploeg uit Rotterdam veel van afstand moest gaan schieten. Uiteindelijk gaan beide teams rusten met een voorsprong voor DeVeDo van 22 – 27.

In het derde kwart gaat het spel en de stand in datzelfde kwart gelijk op. Beide ploegen komen niet verder dan 10 scores waardoor de Ermeloërs een voorsprong van 32 – 37 hebben. De laatste kwart van de wedstrijd is het kwart waar de meeste scores worden gemaakt aan beide zijdes. Waar Arrows’81 niet verder kwam dan 12 punten in het tweede kwart, kwam DeVeDo niet verder dan 15 punten in ook het tweede kwart. DeVeDo zet opnieuw een sterke verdediging neer en dat loont. Arrows’81 komt moeilijk tot scoren en DeVeDo kan vrij aanleggen om de score verder uit te breiden. DeVeDo wint uiteindelijk met 48 – 59 van het Rotterdamse Arrows’81.

Beker finale & Cruyff Foundation Junior League

Aankomende zaterdag 16 april 2016 treffen de teams elkaar opnieuw en ditmaal voor de beker finale. DeVeDo speelt om 18:30 uur in het Friendship Sports Centre in Amsterdam tegen Arrows’81. Bij winst voor DeVeDo zal dit de eerste landelijke beker winst ooit zijn.

Voorafgaand aan de beker finale speelt de jeugd van DeVeDo de halve finale om 12:45 uur van de Cruyff Foundation Junior League tegen Only Friends, ISV Hengelo, De Grasshoppers of BV Aquila. Bij winst spelen zij om 16:30 uur de finale tegen of Kameleon of BC Kimbria.