Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

DeVeDo’ers klaar voor Paralympische Spelen

7 september 2016 beginnen de Paralympische Spelen in Rio met de opening. De Orange Lions starten op 8 september tegen Australië en de Orange Angels beginnen hun eerste wedstrijd tegen Algerije op 9 september. Het belooft een groot spektakel te worden waarbij de Orange Angels maar voor één doel gaan, en dat is niks minder dan goud.

Bondscoaches Gertjan van der Linden van het damesteam en Frits Wiegmann van het herenteam hebben samen met hun assistenten Irene Sloof en Mustafa Jabari in mei hun teams bekendgemaakt. Namens s.c. DeVeDo zijn er maar liefst 5 spelers geselecteerd voor de Paralympische Spelen. In de voorbereiding maanden hebben beide teams op verschillende toernooien gestaan en tegen verschillende tegenstanders wedstrijden gespeeld. Één van die toernooien waren de Dutch Battle 2016 waar de Orange Angels het toernooi wonnen en de Orange Lions genoegen moesten nemen met een derde plek.

Cher Korver

Ooit is ze begonnen bij s.c. DeVeDo waarna ze al gauw de grote stap naar het Nederlands damesteam maakte. Al meer dan 19 jaar speelt Korver rolstoelbasketbal. Bij s.c. DeVeDo en het damesteam is ze al jaren één van de steunpilaren en is ze aanvoerder geweest. Afgelopen seizoen heeft Korver zich volledig gericht op Rio. Korver heeft met haar indrukwekkende cv al vier optredens op rij van de Paralympics op haar naam staan. In Sydney (2000) begon het met als voorlopig hoogtepunt de bronze medaille op de Paralympics van Londen in 2012. Nu is haar doel; goud!

Bo Kramer

Bo Kramer kwam in december 2012 voor het eerst in contact met het rolstoelbasketbal tijdens de talentdagen op Papendal. Op advies meldde zich aan bij s.c. DeVeDo aan en maakt sindsdien een snelle ontwikkeling door. Vrijwel direct mocht Kramer zich aansluiten bij Oranje U18 en nog geen jaar laten mocht ze door naar Oranje U23. Toen ging het in een rap tempo versneld. Na enkele prijzen met s.c. DeVeDo in de jeugd teams en Eredivisie speelt zij als center bij het Nederlands damesteam.

Quinten Zantinge

Quinten Zantinge is in september 2010 begonnen bij s.c. DeVeDo. Als veertien jarige jongen ontstond er nieuwe situatie die tot nu toe zijn hele leven heeft veranderd. Zantinge die een snelle ontwikkeling doormaakt heeft de Nationale selecties in een rap tempo afgewerkt. Van het begin van Oranje U18 naar Oranje U23 en vervolgens aangesloten bij het Nederlands Heren team. Daarnaast heeft de talentvolle Zantinge de aanvoerders rol bij s.c. DeVeDo 1 vervuld het afgelopen seizoen. Momenteel nog volop in voorbereiding op Rio gaat hij als eerste 16 jarige ooit naar de Paralympische Spelen met het Nederlands heren team.

Lucie Houwen

In 2005 begonnen met het rolstoelbasketbal en in 2006 en 2008 mocht Houwen mee naar het Jeugd EK U23. Vanaf 2009 speelt ze voor het Nederlands damesteam en sinds 2015 speelt ze bij s.c. DeVeDo 1. In 2013 lukte Houwen om met dames U25 het goud te winnen op het EK en in 2014 lukte het de dames om het goud te prolongeren. Bij s.c. DeVeDo is Houwen het afgelopen seizoen gegroeid tot belangrijke forward van het team.

Ilse Arts

Ilse Arts is sinds 2012 speler geweest van The Black Eagles uit Rosmalen. In 2014 sluit Arts aan bij de Nationale selectie en wint samen met Houwen in 2013 en 2014 goud op het EK dames U25. In 2015 maakt Arts de overstap naar s.c. DeVeDo 1 en ontwikkelt zich als vaste waarde voor het team.

Selectie damesteam

[vc_column_inner width=”1/2″ column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”top” background_color_opacity=”1″]2. Ilse Arts
4. Inge Huitzing
5. Lucie Houwen
6. Jitske Visser
7. Roos Oosterbaan
8. Sanne Timmerman
9. Bo Kramer
11. Cher Korver
13. Barbara van Bergen
14. Carina de Rooij
15. Mariska Beijer[vc_column_inner width=”1/2″ column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″]Bondscoach: Gertjan van der Linden
Assistent-coach: Irene Sloof
Assistent-coach: Tiago Costa Baptista
Fysiotherapeut: Inge van Amerongen
Mecanicien: Bert van Blitterswijk
Teammanager: Toine Klerks

Selectie herenteam

[vc_column_inner width=”1/2″ column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”top” background_color_opacity=”1″]00. Frank de Jong
6. Anton de Rooij
4. Sebastiao Nijman
5. Walter Groen
23. Mustafa Korkmaz
2. Marc van de Kuilen
15. Quinten Zantinge
1. Robin Poggenwisch
7. Mendel op den Orth
11. Mattijs Bellers
12. Gijs Even
16. Paul Toes[vc_column_inner width=”1/2″ column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″]Bondscoach: Frits Wiegmann
Ass. coach: Mustafa Jebari
Fysiotherapeut: Francoise vd Bosch
Teammanager: Wim Steen