Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

DeVeDo’ers naar Paralympische Spelen

Een geweldig Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal in Worcester (England) eindigt voor Oranje met een kater. De Nederlandse dames “Orange Angels” wonnen alle wedstrijden met ruime cijfers, maar verliezen de finale voor het goud tegen Duitsland. In de bronzen finale verliezen ook de mannen van Duitsland.

De Orange Angels die in 2013 nog Europees kampioen werden, lukten het niet om de titel te prolongeren. Duitsland de verliezend finalist van datzelfde EK begon het eerste kwart al met een 22 – 10 voorsprong. Oranje gaf echter niet op en kwam in het laatste kwart terug tot vier punten (56-60), maar de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden kon dat gat net niet dicht maken.

In de wedstrijd tegen Frankrijk waar een monsterzege werd behaald door de dames plaatsen zij zich definitief voor een plek op de Paralympische Spelen in Rio. Evenals de dames konden de heren zich ook plaatsen voor de Paralympische Spelen.

Met een 63 – 56 overwinning op Polen in de kwart finale verzekerden de mannen van bondscoach Frits Wiegmann een plek in de halve finale en ook een ticket voor de Paralympische Spelen in Rio van volgend jaar. Het jaar 2004 was de laatste Paralympische Spelen van de mannen ploeg.

De vreugde na het eindsignaal was enorm. “We hebben er ontzettend hard voor gewerkt, de focus lag de laatste maanden alleen op deze wedstrijd”, blikte bondscoach Frits Wiegmann na de eerste emoties terug. “We speelden goed in het begin, de Polen scoorden heel weinig door onze goede verdediging. We hebben geen supervedette; elke wedstrijd scoort er iemand anders de punten. Daar ligt onze kracht.”

In de bronzen finale lukte het de heren niet om Duitsland te verslaan. Tot aan de rust wist de ploeg van Wiegmann evenwicht te bieden aan het sterker Duitsland, daarna lukte het de heren niet om dat door te zetten. Toch kijkt de bondscoach Frits Wiegmann terug op een geslaagd toernooi. Het vooraf het gestelde doel werd behaald; kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio.