Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Jeugd U19 wint eerste Cruyff Foundation Junior League

Afgelopen zaterdag mocht de jeugd aantreden in de finale van de eerste landelijke Cruyff Foundation Junior League (U19). Vooraf aan de finale wedstrijd moest er eerst nog worden gestreden voor een plek in de finale.

De tegenstander van de halve finale was Achilles’71 uit Brabant. Na een snelle start met full court press wisten de spelers van s.c. DeVeDo direct een voorspong te nemen in het eerste kwart (17 – 6). Door het fanatieke en het uitstekende spel van de jeugdige spelers wisten ze de voorsprong voor de rust nog verder uit te bouwen en gingen dan ook met een goed gevoel de rust in; 40 – 17.

Na een goed rustmoment begon het derde kwart. Ook dit kwart begon met een full court press, wat steeds beter ging en meer resultaat gaf. Met een voorsprong van 55 – 26 begon het laatste en meest spannende kwart van allemaal. Niks bleek minder waar. s.c. DeVeDo speelde het kwart geconcentreerd af en kon zich gaan opmaken voor de finale. Eindstand 61 – 36.

s.c. DeVeDo heeft de hele competitie op de eerste positie van de ranglijst gestaan. Geen wedstrijd werd verloren, maar een finale spelen is toch best spannend. De tegenstander van de finale werd De Wit-Grasshoppers uit Katwijk. Een vereniging met veel jonge spelers net zoals s.c. DeVeDo.

Spanning voor de wedstrijd is duidelijk aanwezig, maar die spanning is al gauw weg als de wedstrijd begint. Na een goede en fanatieke start begint s.c. DeVeDo aan een voorsprong te werken en slaat toe in het eerste kwart (19 – 4). Ook in het tweede kwart wordt die voorsprong verder uitgebouwd door een full court press met snelle omschakelingen (35 – 7).

Na de rust wordt de full court press doorgezet en opnieuw brengt dat het gewenste resultaat (50 – 18). De titel komt nu steeds dichterbij en met nog één kwart te spelen maakt het dat wel spannend. Uiteindelijk wordt de wedstrijd niet meer uit handen gegeven en wint de jeugd van s.c. DeVeDo de eerste landelijke Cruyff Foundation Junior League (U19) met 67 – 3 van De Wit-Grasshoppers.