Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Na WK titel, strijden rolstoelbasketbalsters voor EK titel

Na een succesvolle WK in Dubai afgelopen juni, waar de Nederlandse rolstoelbasketbalsters wereldkampioen werden, staat het Europees kampioenschap in eigen land alweer op de agenda. De Nederlandse rolstoelbasketbalsters komen daar van vrijdag 11 tot en met vrijdag 19 augustus in actie.

Foto bij: © BASKETBALL.NL

Rotterdam is de speelstad voor de European Para Championships 2023. Op het European Para Championships, een internationaal paralympisch toernooi waar zo’n 1500 atleten uit 45 landen aan meedoen, zijn naast rolstoelbasketbal er nog negen andere sporten te zien. De Nederlandse rolstoelbasketbalsters komen daar van vrijdag 11 tot en met vrijdag 19 augustus in actie. Op de afgelopen EK’s van 2017, 2019 én 2021 werd de ploeg onder leiding van coach Gertjan van der Linden al eerder Europees kampioen. Het doel is ook voor dit EK om deze titel te prolongeren.

De selectie van het EK is vrijwel identiek gelijk als dat van het afgelopen WK. Anouk Taggenbrock is de vervangster van Sylvana van Hees in de selectie. De EK-selectie bestaat uit de volgende namen: Jitske Visser (Thuringia Bulls), Saskia Pronk (Rotterdam Basketbal), Ylonne Post (SC Antilope), Ilse Arts (BBC Münsterland), Anouk Taggenbrock (Sunrise Medical Braves), Lindsay Frelink (Sunrise Medical Braves), Cher Korver (s.c. DeVeDo), Carina de Rooij (Sunrise Medical Braves), Julia van der Sprong (s.c. DeVeDo), Mariska Beijer (Hannover United), Xena Wimmenhoeve (s.c. DeVeDo) en Bo Kramer (Loughborough Lightning).

Nederland treedt in Rotterdam aan tegen: Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en Groot-Brittannië.

Heren

Het Europese kampioenschap van de heren is van 11 t/m 20 augustus op dezelfde locatie. Zij starten tegen: Letland, Spanje, Zwitserland, Duitsland en Polen.

Programma

Het volledige programma is te vinden op: epc2023.com

Tickets

Op de website van de Nederlandse basketball bond is speciaal voor de basketballers onder ons een kortingscode van 50% te verkrijgen. Gebruik kortingscode “NBBEPC50” tijdens het afrekenen. Ticket zijn te bestellen via epc2023.com