Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

Rolstoelbasketballers schitteren op EK

Het Nederlands rolstoelbasketbal herenteam heeft laten zien wat ze kunnen. Sinds 2003 heeft de Nederlandse herenploeg de finale van een Europees Kampioenschap weer behaald.

De Orange Lions kende een korte voorbereiding, met slechts enkele wedstrijden in augustus tijdens de Dutch Bubble, een trainingsstage samen met Oostenrijk in Amsterdam en een driebandentoernooi in Keulen afgelopen maand.

De Nederlandse ploeg moest het op 4 december als eerste opnemen tegen de Turkse ploeg. Voor Nederland met recht een angstgegner. Deze wedstrijd wisten de heren te winnen met 55-63. Groot-Brittannië bleek de volgende wedstrijd een maatje te groot. Die wedstrijd werd verloren met 45-69. Op de daarop volgende dagen lukte het de Nederlandse ploeg onder leiding van Cees van Rootselaar de wedstrijden tegen Israël (63-41), Oostenrijk (17-79) en Italië (82-53) te winnen.

Door de zege van 62-58 op Polen plaatste de Orange Lions zich voor de halve finale van het Europees Kampioenschap. Daarnaast plaatste zij zich ook voor het Wereldkampioenschap in 2022. In de halve finale stond Duitsland op het programma. Maar na het laatste fluitsignaal werd die wedstrijd ook gewonnen met 58-65.

Door de winst op Duitsland heeft Nederland weer eens de finale van het EK behaald. In de finale zouden zij het, net als het damesteam, opnemen tegen Groot-Brittannië als tegenstander. Echter heeft ook het herenteam van Groot-Brittannië zich moeten terugtrekken vanwege Covid-19. Daarmee hebben de Orange Lions de finale gewonnen en mogen zij het goud mee naar huis nemen.