Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Rolstoelbasketbalsters prolongeren Wereldtitel in Dubai

Het Nederlandse rolstoelbasketbalteam heeft een indrukwekkende prestatie geleverd op het WK in Dubai, waar ze hun wereldtitel hebben geprolongeerd. De reis begon op 10 juni met een degelijke overwinning op Duitsland (60-45), waar het Nederlandse team zijn kracht en vastberadenheid toonde. Met hun respectvolle monsterscore tegen Thailand (107-16) en Algerije (86-12), bevestigde ze hun dominantie in het toernooi.

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters bleven onverslaanbaar in de groepsfase en gaven geen ruimte aan Japan (96-42). De zegereeks werd voortgezet in de wedstrijd tegen Amerika (57-66), waar Nederland met vastberadenheid indrukwekkende prestatie neerzette.

Na een ongeslagen groepsfase bereikten de Nederlandse rolstoelbasketbalsters de kwart finale, waar ze hun onverslaanbare vorm voortzette en wonnen van het Canadese team met 66-47. In de halve finale liet de Nederlandse ploeg opnieuw aan Amerika zien dat ze het betere team waren. De winst (72-65) bracht hen naar de felbegeerde finale. In de finale stonden de Nederlandse rolstoelbasketbalsters tegenover China. De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben met hun prestatie op het WK in Dubai hun plaats aan de top opnieuw laten zien. Met een ongeslagen reeks overwinningen en een overtuigende finalezege (57-34) hebben ze laten zien dat ze onverslaanbaar zijn. Het Nederlandse team kan trots terugkijken op hun prestaties. In augustus van dit jaar volgt het EK in eigen land.