Rolstoelbasketbal Ermelo

17

17

April

Woensdag

OM

20:30 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

20

20

April

Zaterdag

OM

11:00 UUR

Eredivisie - Play-offs

00
Dagen
:
00
Uren
:
00
Minuten
:
00
Seconden

VS

s.c. DeVeDo neemt schat aan ervaring en bonusjes mee

De rolstoelbasketballers van s.c. DeVeDo hebben zichzelf niet kunnen belonen met een overwinning tijdens de Eurocup in Bordeaux, Frankrijk. De Ermeloërs verloren in Bordeaux alle vier de poulewedstrijden, maar gingen desondanks niet met lege handen naar huis.

Cher Korver werd beloond met een plekje in het All Star team en Quinten Zantinge werd uitgeroepen tot de beste jongeling van het toernooi. Bovendien kreeg s.c. DeVeDo de Fair Play prijs uitgereikt. “Daar zijn we heel blij mee. Het laat zien dat we op een basketballende manier wedstrijden winnen of verliezen en niet op een andere manier”, stelt de 16-jarige Bo Kramer. Vrijdag waren het Turkse KKTC Turk Cell en het Israëlische Ilan Ramat Gan al een maatje te groot voor de regerend landskampioen van Nederland. Ook zaterdag zat er geen stunt in voor s.c. DeVeDo. Tegen Leopards de Guyenne uit Bordeaux was de marge nog ‘slechts’ tien (64-54); in de laatste wedstrijd tegen de Roller Bulls Sankt Vith uit België was het klasse verschil veel te groot (82-50).

Len van Dort, een van de jonge steunpilaren in de ploeg, is desalniettemin zeer trots op zijn jonge teamgenoten. “Ik ben zeker niet teleurgesteld. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we hebben echt goed samengespeeld als team. We hebben de tegenstanders behoorlijk wat weerstand kunnen bieden. We kregen veel bewondering van andere spelers”, vertelt de 21-jarige Soester, die toegeeft dat de leeftijd een doorslaggevende rol heeft gespeeld. “Ja, dat was wel belangrijk verschil met de rest van de teams. Wij hadden verreweg de jonge spelers. En daarvoor mis je ook de nodige ervaring”, meent Van Dort. Hij komt de nervositeit bij zijn jongere teamgenoten voelen. “Bij de jonkies was de spanning wel merkbaar, vooral tijdens het eerste duel. Maar daarna zag je dat ze de zenuwen steeds meer gingen beheersen.”

Voor Kramer was het toernooi meer dan alleen een paar wedstrijden spelen. “Het was echt super zwaar, maar door dit soort toernooien op hoog niveau te spelen krijg je meer ervaring. Vooral de mix van de jongere on-ervaren spelers met de oudere ervaren spelers maken het zo leerzaam.” Ook de jonge speelster van s.c. DeVeDo roemt de teamprestatie. “We wisten van tevoren dat het een heel zwaar weekend zou worden en kwamen hier dan ook naartoe met de intentie om zo goed mogelijk te spelen. Winnen of verliezen maakte dan niet zo heel veel uit. Maar we mogen tevreden zijn met de manier waarop we gespeeld hebben. De één beter als de ander maar over het algemeen kan ik zeker niet zeggen dat het tegengevallen is.”

Volgend jaar lonkt er een nieuw avontuur in de Eurocup. De ploeg uit Ermelo moet dan de huidige koppositie op de nationale ranglijst niet meer uit handen geven. “We doen volgend jaar graag weer mee. Het was een super leuke ervaring en het was erg gezellig. Het is mooi hoe jong en oud zo gezellig met elkaar omgaan.”