Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

s.c. DeVeDo naar finale Eredivisie

s.c. DeVeDo is door naar de finale van de landelijke Eredivisie. In eigen huis versloeg de ploeg uit Ermelo vrijdag het Rotterdamse Arrows ’81 in de halve finale van de play offs met 60 – 49.

Aan het begin van de wedstrijd sloeg s.c. DeVeDo meteen een klein gaatje (17-10), maar wist dat het 2e kwart nog niet door te drukken waardoor de Rotterdamse opponent Arrows’81 akelig dichtbij kwam (29-26).

Na rust moest er aan de kant van de Ermeloërs wat gebeuren om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. En dat gebeurde. Met razendsnelle omschakelingen, druk uit te oefenen op de tegenstander en fascinerende technische hoogstandjes werd de voorsprong vergroot naar 46 – 31.

Met nog 10 minuten op de klok begon de laatste kwart van de wedstrijd. Direct werd er opnieuw veel druk gezet op de tegenstander waardoor met snelle omschakelingen menig vrije lay-up eenvoudig af te maken was.

Gedurende de wedstrijd wist s.c. DeVeDo een voorsprong vast te houden en heeft dat niet meer uit handen gegeven. s.c. DeVeDo speelt zaterdag 18 april de finale tegen het Amsterdamse Only Friends in het Ronald McDonald centre om 17:30. Ook hier is de entree gratis.