Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

s.c. DeVeDo start nieuw jaar met overwinning

Afgelopen zaterdag speelde DeVeDo tegen het Katwijkse Grasshoppers. De ploeg uit Katwijk is een jonge ploeg dat dit seizoen de overstap maakte naar de landelijke Eredivisie. Eerder in het jaar wonnen de Ermeloërs ook al in eigen huis van de Katwijkers.

DeVeDo begon de eerste wedstrijd van 2018 direct met een halve full court press. Druk zetten wanneer er door eigen schotpogingen gemist wordt en bij een raak schot terug naar de eigen vaste zone. Het score ging vrij gemakkelijk en dat resulteerde in het eerste kwart in een voorsprong van 6-19. In het tweede kwart ging dat gestaagd verder en zo stond het bij rust 13-49.

Na rust werden veel schoten gemist en werden de pases niet altijd zuiver gegeven. Een volledige full court press volgde. Maar ook dat worp zijn vruchten niet af. Na 3x een kwart spelen staat DeVeDo nog steeds in het voordeel met 19-55. In het vierde kwart is de wedstrijd al gespeeld en dat blijk ook terug in het scoringsvermogen. In dit kwart worden de minste scores van de wedstrijd gemaakt, namelijk: 3-12.

DeVeDo wint uiteindelijk de wedstrijd met 22-67 van het Katwijkse Grasshoppers.