Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Topsporter Paul Toes terug naar DeVeDo

Hij begon zijn rolstoelbasketbal carrière bij DeVeDo en wist al vrij snel zijn weg naar het Nederlands heren team en de Duitse competitie te vinden. Nu komt hij terug naar DeVeDo om de jeugd op te leiden.

Toes die voor zijn ongeluk korfbal speelde heeft de stap naar het rolstoelbasketbal gemaakt. Hij begon in 2005 bij DeVeDo en ging vervolgens in 2008 naar de Duitse Bundesliga. In datzelfde jaar begint Toes met een wekelijks trainingsprogramma op Papendal waar hij traint voor het Nederlands heren team. 2 seizoenen later komt hij terug naar Nederland en komt in actie voor de club BC Verkerk. Daarmee wint hij maar liefst drie keer achter elkaar de landelijke Eredivisie en wordt 2e op een Europees toernooi voor clubteams.

Voor de Nederlandse heren die de laatste jaren een opmars maken begint het jaar 2010 succesvol. Op het EK wordt zelfs goud behaald en de promotie naar de A landen is een feit. De jaren die daarop volgen zijn voor het Nederlands heren team zwaar. In 2014 wordt door als 7e te eindigen op het EK, kwalificatie voor het WK van 2014 afgedwongen.

De afgelopen twee seizoenen speelde Toes in de Duitse Bundesliga voor Köln 99ers. De ploeg wist beide seizoenen niet dicht bij de titel te komen. Toes zal zich bij DeVeDo gaan richten op de ontwikkeling van de jeugdspelers. Zijn doel is om de jeugdspelers de basis en fundamentals aan te leren. Maar plezier is het belangrijkst aldus Toes. Afgelopen maand is voor Toes de trainingen op het CTO op Papendal weer gestart.