Rolstoelbasketbal Ermelo

Er zijn momenteel geen wedstrijden

Uitstekende competitiestart voor DeVeDo met jonge ploeg

Afgelopen zaterdag stond voor s.c. DeVeDo 1 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma in de landelijke Eredivisie. In Sportcentrum Calluna werd er van het Utrechtse Antilope gewonnen met 62 – 40.

De Ermelose ploeg wist in het eerste kwart van de wedstrijd door het fanatieke spel en stevige verdediging al gelijk een voorsprong van 20 – 7 op te bouwen. Antilope dat sinds jaren weer terug is in de Eredivisie was in datzelfde kwart nog erg zoekend naar openingen in de verdediging van DeVeDo.

Door de matige verdediging van DeVeDo in het tweede kwart wist Antilope tot 7 punten terug in de wedstrijd te komen. Na rust wist DeVeDo wat het moest doen om de wedstrijd weer te doen kantelen. DeVeDo vocht zich terug omhoog en door snelle omschakelingen van de verdediging in aanval werden vele kansen gecreëerd en benut.

In het slot van de wedstrijd wist DeVeDo de voorsprong verder uit te breiden en won de wedstrijd overtuigend van de ploeg uit Utrecht met 62 – 40.

Verjonging ploeg

DeVeDo heeft de afgelopen jaren een stormloop gemaakt met nieuwe jeugdleden die zijn opgeleid om het hoogste niveau te spelen. Door vernieuwing in de ploeg is het van een ervaren team naar een team van veel jonge onervaren spelers gegaan. Cher Korver is één van de steunpilaren binnen dit team die dit seizoen niet uitkomt voor DeVeDo. Korver die zich met een selectie van het Nederlands rolstoelbasketbal dames team gaat profileren in binnen- en buitenland richt zich aankomend jaar volledig op de Paralympische Spelen in Rio.

Lucie Houwen en Ilse Arts beide spelend in het Nederlands dames rolstoelbasketbal team spelen dit seizoen in Ermelo om meer ervaring te krijgen. Houwen en Arts trainen een vol wekelijks programma bij het CTO op Papendal. Houwen heeft voornamelijk in Duitsland gespeeld en Arts komt uit Rosmalen bij de Nederlandse club de Black Eagles.